zondag 6 september 2015

Out with the old, in with the new!


Warme truien en laarzen, boswandelingen vol goud gekleurde blaadjes, op de bank met wat kaarsjes aan, onder een dekentje en sippend van heerlijk verwarmende thee.

 

Aan het eind van de zomer zie ik altijd een beetje tegen de herfst op.
Vooral het korter worden van de dagen, minder zonlicht en warmte is iets waar ik echt weer even aan moet wennen. Toch brengt de herfst ons ook zoveel moois! 

De herfst is het seizoen van verandering, het perfecte moment om knopen door te hakken en het afvoeren van alles wat niet meer nodig is in je leven.


Een mooi moment dus om een nieuwe uitdaging aan te gaan! J

Na een rustige zomer ga ik in oktober op donderdagavond van 20.00 tot 21.15 uur weer van start met de Hatha Yogalessen!

De nieuwe uitdaging die ik hierboven al even noemde is het geven van Kinderyogalessen!
In de omgeving van Oostvoorne wordt dit nog helemaal niet aangeboden, terwijl yoga kinderen zoveel kan brengen.
Kinderen komen in deze drukke maatschappij tegenwoordig op steeds jongere leeftijd al in aanraking met stress. Op school, maar ook in het dagelijks leven worden ze overspoeld met prikkels en er wordt veel van hen gevraagd.
Door yoga leren kinderen zich te ontspannen, het vergroot hun zelfvertrouwen en eigenwaarde en verbetert hun concentratie. Ook leren ze om zelf rustig te worden, waardoor ze beter slapen.
Ze worden bewust van lichaam en ademhaling en krijgen een soepel en sterk lichaam.
Dit alles gaat spelenderwijs. Veel yogahoudingen hebben dierennamen, zoals Kat, Hond of Zwaan en de lessen hebben vaak een bepaald thema zoals een strandles, een les over het oerwoud of een speciale winterles.Mijn Kinderyogalessen bestaan uit de volgende onderdelen:  
  • Ontspanningsoefeningen
  • Asana's – het aannemen van lichaamshoudingen
  • Pranayama – ademhalingsoefeningen
  • Concentratie oefeningen
  • Oefeningen voor de intuïtieve ontwikkeling
  • Oefeningen voor de innerlijke ontwikkeling (o.a. visualisaties)
  • Oefeningen voor de 5 zintuigen

De Kinderyogalessen worden gegeven op donderdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur.


Ook gaat er op 26 september een nieuwe groep zwangere dames van start met de Zwangerschapsyogalessen. Deze 12 lessen zijn gepland op vastgestelde zater- en zondagen van 09.30 tot 10.45 uur.

De les op zaterdag 26 september is niet alleen de aftrap van het nieuwe yogaseizoen maar ook van een nieuwe locatie!
Trots mag ik aankondigen dat ik mijn lessen ga geven in het prachtige “Oude Gemeentehuis” van Oostvoorne
JNadat in de afgelopen jaren het Gemeentehuis niet meer zoals zodanig gebruikt werd, het VVV verdween en in mei dit jaar ook de bibliotheek vertrok, stond het pand leeg. De gemeente riep  de inwoners van Oostvoorne op tot het indienen van een plan waarin het pand zijn maatschappelijke functie behoudt en ook toegankelijk voor het publiek blijft.
Het initiatief van de Stichting Het Oude Gemeentehuis is goed gekeurd door de gemeente en inmiddels wordt er hard gewerkt om het pand zo snel mogelijk klaar voor gebruik te krijgen!

Wat kun je zoal verwachten?
Allereerst komt er in de voormalige bibliotheek een Toeristisch Informatiepunt, er worden units verhuurd aan kleine, ambachtelijke ondernemers en kunstenaars en ook het “Forum” wordt er geplaatst; een plek waar workshops, filmhuisavonden of een open podium gehouden kunnen worden. Ook komt er een horeca gelegenheid in de vorm van een koffiebar.
De trouwzaal, waar ik mijn yogalessen ga geven, wordt nog steeds gebruikt om te trouwen, maar er zullen ook proeverijen, presentaties en vergaderingen georganiseerd worden.
Buiten, aan de achterkant, zal er een groot terras komen met in het Beukenlaantje tzt een speeltuin voor de kleine bezoekers.


Al met al dus een heel divers aanbod! Zoals het er nu uitziet zal de officiële opening 1 december zijn.
Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, like dan de Facebook pagina van het Oude Gemeentehuis.    


 

Als je meer informatie wenst over een van de yogalessen, dan kun je mij altijd bellen op telefoonnummer 06-2851 71873 of mailen op emailadres info@vihanayoga.nl

 

Ik hoop je deze herfst te mogen begroeten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten