dinsdag 21 februari 2012

Inspiratie

Wat inspireert jou? Heb je hier weleens bij stil gestaan?
Iedereen kent het gevoel van inspiratie wel. Iets waar je heel blij van wordt. Iets wat je gelukkig maakt en waardoor je je springlevend voelt!


Ik haal inspiratie uit reizen, lekker eten, samen zijn met vrienden & familie, de natuur & dieren en natuurlijk yoga & spiritualiteit.
Mijn ervaring is dat de dagelijkse beslommeringen en sleur veel minder vervelend worden, wanneer je je daarnaast met dingen bezig houdt die je passie zijn en geven. Door yoga & meditatie boor ik mijn eigen intuïtie en creativiteit en dus inspiratie aan. Wanneer je je daar op focust en niet aarzelt zal, in plaats van angst voor het onbekende, moed in je groeien. Moed om nieuwe dingen aan te pakken, durven je hart te volgen.

Hoe vind je jouw inspiratie?
Zoek een stil plekje en ga lekker zitten of liggen. Luister naar muziek, brand wat kaarsen, kalmeer je geest en ga op avontuur in jezelf – op zoek naar je wensen…
Schrijf alle dingen op die je gelukkig maken. Elk klein dingetje dat je vreugde brengt, schrijf het op – het zonnetje, schilderen, muziek, mode, dansen. Schrijf alles op!
Kijk je lijstje dan terug en voel waardoor je verlangen echt ontbrandt, wat geeft je energie en voelt zo inspirerend dat je er direct mee aan de slag wilt?!
Inspiratie is niet alleen een lied, een yoga studio of plezier met vrienden. Het is een uitnodiging om jezelf echt te leren kennen en blij met jezelf te zijn hoe je bent. “ Ik ben genoeg”.
Zoals hierboven al genoemd, een van de dingen die mij inspiratie geven zijn dieren.
Afgelopen zondag heb ik een fantastische middag door gebracht met de Familie Bofkont in hun Beloofde Varkensland… http://www.familiebofkont.nl/
Deze hechte familie bestaat uit:

Varkens: Billie Bofkont, Mannetje Bromsnor, Theo, Lamme Zus, Maximiliaan, Moeke & de Biggen, Repelsteeltje, Familie Kraak, Keiler, Bert, Zeeman, Wilde Sjouk, Broertje, Aaltje, Miss Universe, Zwarte Prins, Beertje, Giel, Brammetje, Bonestaakje, Gebroeders Beer, Brutus, Miss Piggy, La Mama, Edwin, Lady Boss, Bokkie, Bessie, Dappere Dodo, Juffrouw Loes, Wildeman, Mister Frisling, Lange Lijs, Lange Haas, Ieniemienie, PC Pietje, Baby Big, Knor, Knorrie, Madame Duroc, Swientie en Aagje de Tweede.
Koeien: Brutale Griet, Rosamunde, Zeus, Herman, Dolle Mina, Mozzarello, Moeder en Zoon.
En niet te vergeten de hanen, kippen, katten en ganzen.

Allemaal dieren die door Dafne Westerhof uit de productie, bio-industrie en zelfs slachthuizen vrijgekocht zijn om ze lang en gelukkig te laten leven op de boerderij Het Beloofde Varkensland. Letterlijk het verschil tussen leven of dood…
Ook strijdt Dafne tegen dierenleed zoals het oormerken, de onverdoofde biggencastratie en strijdt zij voor een scharrelleven voor consumptiedieren.

Ik heb kennisgemaakt met zulke lieve inspirerende dieren, waaronder waterbuffel Mozzarello (die uitgroeit tot een flinke knaap met een schofthoogte van ruim 1.80 m.). Hij wordt dolgraag onder zijn kin gekriebeld en zakt dan letterlijk door zijn hoeven om languit voor je te gaan liggen.
Met varken Piet heb ik zijn bed gedeeld na een heerlijke varkensmassage… Nooit geweten dat je zo heerlijk lepeltje lepeltje kunt liggen met een enorm varken! En nee, varkens zijn niet vies, ze ruiken totaal niet…

Ik heb echt een betoverende, maar ook leerzame middag gehad bij deze meest gelukkige familie in Nederland en heb mijzelf voorgenomen om hier absoluut terug te komen!!

Mozzarello, de waterbuffel

Jufvrouw Loes, het everzwijn

Piet geniet van zijn massage en ik ook!

Lepeltje lepeltje met Piet

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten