maandag 5 maart 2012

Passie

Vorige week  ben ik 33 jaar geworden.
Toen ik 30 jaar werd, moest ik wel even slikken… Ik was nu dan echt “volwassen” geworden in mijn ogen. Met een beetje aanlummelen in het leven kon ik voor mijzelf niet meer wegkomen. Hoe dacht ik nu echt over mijn toekomst? Dingen als passie, geluk en kinderwens,  maar ook mijn werk passeerde de revue. Al zo’n  10 jaar deed ik hetzelfde werk, soms met plezier en soms met tegenzin, maar echt voldoening haalde ik er niet uit. Maar hoe wil ik dan mijn brood verdienen en, nog belangrijker, waar gaat mijn hart sneller van kloppen?                                                                           
Vanaf het moment dat ik, nu zo'n 4,5 jaar geleden, startte met yoga ging ik, eigenlijk ongemerkt, steeds bewuster leven. Wat wil ik uit het leven halen en waar word ik nu ECHT gelukkig van, daar draaide het steeds meer om.
Oprah Winfrey
"You've got to follow your passion. You've got to figure out what it is you love -- who you really are. And have the courage to do that. I believe that the only courage anybody ever needs is the courage to follow your own dreams."
Uiteindelijk heeft het me nog 2 jaar geduurd, maar sinds vorig jaar ben ik eruit:  "Yoga is mijn passie en het lijkt me geweldig als ik daar ook mijn werk van kan maken!"                                    
Nadat ik tot dit inzicht kwam, is het snel gegaan: Inmiddels ben ik met m’n 2e opleiding (en zeker nog niet de laatste!!) bezig en geef ik zelfs al les! Omdat dit voor mij als een nieuwe start voelt, heb ik mijn bedrijfje Vihana Yoga genoemd. Vihana is Sanskriet voor ochtenddauw en nieuw begin. En omdat ik de laatste jaren steeds de Hindu God met het olifantenhoofd Ganesha op mijn pad kreeg, heb ik zijn abstracte beeltenis gekozen als logo. Ganesha is de God voor kennis & wijsheid, neemt hindernissen weg (Hindu’s bidden tot hem wanneer ze aan iets nieuws beginnen) en hij is de beschermheilige voor reizigers.     


Nu ik eenmaal op deze weg ben is er geen houden meer aan!   
Het is echt waar wat ze zeggen: Wanneer je ergens voor 100% voor gaat en door het stellen van positieve doelen, genereer je synergie met je omgeving en komt ieder gesteld doel binnen handbereik. Dit heet bewuste creatie, en het is de enige manier om het leven dat je wenst te creëren.            
Met mijn 2 yogaleraressen, en inmiddels ook, collega’s Anne en Brenda ga ik een spannend avontuur aan…
We zijn op het moment hard bezig ons eigen centrum op te richten, genaamd House of Happiness. In Rockanje hebben we een prachtige locatie, helemaal voor onszelf, gevonden en in mei willen we starten met het aanbieden van yogalessen, workshops, coaching, wellness reizen en nog veel meer leuks.
Hou mijn Vihana Yoga Facebook pagina en dit blog in de gaten, want binnenkort komen we met meer nieuws over House of Happiness!
Al met al ben ik heel blij met mijn leeftijd nu. Ik zou zelfs niet eens meer terug willen naar mijn jaren als 20-er. Ik voel me steeds beter in mijn vel zitten, ben veel zekerder van mijzelf en ervaar meer zelfvertrouwen. Vooral het durven veranderen geeft mij kracht. Voorheen wilde ik het liefst dat alles hetzelfde bleef, ikzelf maar ook de mensen en dingen om mij heen.
Nu besef ik steeds meer dat het natuurlijk is om te bewegen, te veranderen, te evolueren enz. Waarom zou ik willen dat alles onveranderd blijft, als ik door diezelfde verandering steeds dichter bij mijzelf kom en echt GELUKKIG zal worden?!

Jij en alleen jij verantwoordelijk bent voor je eigen geluk!

Als inspiratie hieronder 20 richtlijnen voor een gelukkig leven van de Dalai Lama.
1. Take into account that great love and great achievements involve great risk.
2. When you lose, don’t lose the lesson.
3. Follow the three R’s:
-  Respect for self,
-  Respect for others and
-  Responsibility for all your actions.
4. Remember that not getting what you want is sometimes a wonderful stroke of luck.
5. Learn the rules so you know how to break them properly.
6. Don’t let a little dispute injure a great relationship.
7. When you realize you’ve made a mistake, take immediate steps to correct it.
8. Spend some time alone every day.
9. Open your arms to change, but don’t let go of your values.
10. Remember that silence is sometimes the best answer.
11. Live a good, honorable life. Then when you get older and think back, you’ll be able to enjoy it a      second time.
12. A loving atmosphere in your home is the foundation for your life.
13. In disagreements with loved ones, deal only with the current situation. Don’t bring up the past.
14. Share your knowledge. It is a way to achieve immortality.
15. Be gentle with the earth.
16. Once a year, go someplace you’ve never been before.
17. Remember that the best relationship is one in which your love for each other exceeds your need for each other.
18. Judge your success by what you had to give up in order to get it.
19. If you want others to be happy, practice compassion.
20. If you want to be happy, practice compassion.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten