vrijdag 4 januari 2013

Fresh & Exciting


Nu we het “einde van de wereld” op 21 december achter de rug  hebben en er een nieuw fris jaar is aangebroken, is het een mooi moment om ook zelf met een fris lichaam en hoofd aan 2013 te beginnen!
De reden waarom ik eigenlijk 21 december 2012 noem, is omdat deze datum een nieuw tijdperk aankondigde en dus niet het einde van de wereld, maar in mijn ogen minstens zo spannend is! 

Op 21 december 2012 stond onze aarde op één lijn met de zon, de maan en het midden van ons melkwegstelsel. Dit gebeurt iedere 26 duizend jaar en is het begin van een nieuwe cyclus, in dit geval het Waterman tijdperk. Dit werd in verschillende voorspellingen, onder andere vanuit de Maya cultuur, al aangekondigd.
In het jaar 2012 ging er een nieuwe cyclus van 2000 jaar in waarin vrede en harmonie centraal staan. In het voorgaande Vissen tijdperk, welke ook 2000 jaar heeft geduurd,  stond materialisme, onderwerping en volgzaamheid centraal, terwijl het Waterman tijdperk staat voor 
vernieuwing, idealisme en vrijheidsdrang.
De afgelopen 2 eeuwen leefden we in een overgangsfase waarin er veel gebeurd is in de wereld, zowel in de natuur als in de mens.  Mensen kwamen in opstand tegen huidige systemen: denk bijvoorbeeld aan de hippietijd en meer recentelijk de Arabische lente, maar ook zijn er veel natuurrampen geweest. Langzaam maar zeker komt men er achter dat dingen als status en bezit er weinig toe doen en zekerheid niet bestaat, maar dat samenwerking, verbondenheid en eigen verantwoording belangrijk zijn.
Dat betekent niet dat we nu opeens in een andere wereld leven, het gaat veel geleidelijker. Wel zal de verandering steeds duidelijker worden en ook gemakkelijker en steeds meer van zelf gaan. Ook de steeds meer toenemende interesse in en behoefte aan dingen als yoga en spiritualiteit is een logisch gevolg hiervan.

Ok, het nieuwe jaar 2013 is dus een mooie moment om zelf ook fris te starten, laten we dan maar eens beginnen met het hoofd:
Omdat dit nieuwe tijdperk garant staat voor veel veranderingen, kun je zelf eens nagaan wat jij zou willen veranderen in je leven.

Pak een notitieblok en begin met het beantwoorden van de vraag, wat wil ik bereiken?
• Over zes maanden
• Over een jaar
• En over vijf jaar
Dit betekent niet dat je jezelf vast pint op de antwoorden, je bent simpelweg aan het dromen; dus “dream big”!

De tweede stap is om voor ieder doel wat je hebt opgeschreven een aantal specifieke stappen op te schrijven die je helpen het doel te bereiken.
Zodra je dit op papier zet, kun je last krijgen van faalangst en dus het gevoel krijgen de stappen of de uiteindelijke doelen toch nooit te kunnen halen. Deze angst weerhoudt je er altijd van om dromen en doelen waar te maken. 
Om deze angst tegen te gaan, kun je een  aantal ervaringen opschrijven die je al hebt doorgemaakt of dingen je al hebt bereikt waarop je trots bent.
Schrijf ook een aantal kwaliteiten op die je al bezit welke je zullen helpen bij het verwezenlijken van je korte en lange termijn doelen.
Tot slot kun je ook een vision board maken om je te helpen bij het realiseren van je doelen en dromen.
Dit kan op een prikbord aan de muur, maar zelf heb ik op Pinterest een prive board aangemaakt met foto’s, teksten en beelden die ik op het internet ben tegengekomen en mijn doelen en dromen uitbeelden.
Probeer geregeld je notities en vision board na te slaan om je eraan te herinneren dichter bij je doel te komen of om je dromen te verwezenlijken en wees niet bang ze, waar nodig, aan te passen. Alles is constant in beweging en mensen veranderen dus ook. 


Wat ik hierboven beschrijf is eigenlijk simpelweg de Wet van Aantrekking: deze bepaalt dat waar je aan denkt, sterker wordt. Als je dus een positieve toekomst voor jezelf ziet, is de kans groot dat deze dingen ook op je pad komen. 
Omgekeerd werkt het helaas ook, wanneer je veel negatieve gedachtes hebt en dus de toekomst negatief ziet, wordt de kans dat dit ook echt gebeurd groter. Misschien heb je je weleens afgevraagd waarom iets waar je je al een tijd zorgen om maakte ook echt gebeurde. Je hebt dan, onbewust, de Wet van Aantrekking, toegepast. 
De werkelijkheid heeft dus de neiging zich te richten naar onze gedachtes. Weiger daarom vanaf nu je mee te laten slepen in negatieve denkpatronen en stop met piekeren over dingen die je juist niet wilt laten gebeuren. Ga uit van het positieve en denk aan wat je wel wilt. Je gedachtes, ook de negatieve, kun je niet stoppen, maar je kunt er wel voor kiezen er niets mee te doen. Een handigheidje wat je hierbij kunt gebruiken is wanneer je merkt dat je wel mee gaat in de negatieve gedachtes je te richten op je ademhaling. Wanneer je dit doet laat je als vanzelf het piekeren los en de gedachte voorbij gaan!

Dan tenslotte de nieuwe start voor een fris lichaam:
Dit kun je doen door bijvoorbeeld zelf een lichamelijke “huis, tuin en keuken” detox te doen.
In eerdere blogs heb ik het al eens over detoxen gehad, maar ook zonder die ingewikkelde groene sappen, kuren of andere goedjes kun je vaak al heel veel bereiken met producten die gewoon in je koelkast  of voorraadkast liggen!
Daarom hieronder in het kort wat etenswaren die in iedere supermarkt te verkrijgen zijn en die je lichaam ondersteunen bij het natuurlijke ontgiftingsproces:

·         Bloemkool: is een antioxidant en  vermindert ontstekingen.
·         Broccoli: neutraliseert en elimineert toxines, terwijl het ook veel vitamines bevat.
·         Linzen: bevatten veel vezels, helpen bij een hoog cholesterolgehalte, balanceren de bloedsuikerspiegel en verhogen je energie.
·         Grapefruit:  een vezelrijke zoet zure fruitsoort welke nierstenen voorkomt en spijsvertering helpt.
·         Komkommer: bevat 95% water, helpt de toxines uit het lichaam te spoelen en het lichaam te alkaliseren. (alkaliseren?)
·         Havermout:  bevat veel oplosbare en onoplosbare vezels, geeft een verzadigd gevoel  en helpt het spijsverteringsstelsel.
·         Zonnebloempitten:  bevat veel selenium en vitamine E, ​helpen de lever om potentieel schadelijke moleculen af te voeren en voorkomen cholesterol opbouw in het bloed en slagaders.
·         Hennep zaden:  bevatten omega 3 en 6-vetzuren, plantaardige eiwitten en hebben een sterke anti-ontstekings werking.

Wil je meer weten over het belang van gezonde voeding, kijk dan eens naar de super interessante documentaire “Food Matters”!

Rest mij nog je een fris, gezond en liefdevol 2013 vol inspiratie toe te wensen J
Geen opmerkingen:

Een reactie posten